Творення нових рецептів, кулінарні експерименти, приготування гастрономічних шедеврів - це справжня пристрасть для багатьох людей, які люблять смачно поїсти і вразити своїм талантом рідних. А ось приготування з якісним кухонним інвентарем перетворюється на справжнє свято. Якщо до цього часу головною вимогою до вашого кухонного ножа були «аби зручно і якісно різав», то пропонуємо розібратися з усім спектром форм ножів, які зустрічаються у колекціях від легендарної швейцарської компанії Victorinox AG (Викторинокс).
Класичний кухонний ніж (універсальний)
Цей працьовитий багатозадачий ніж є важливим вкладенням у будь-яку кухню, чи то домашню або професійну. Він не тільки вирішує завдання різання, як професіонал, а й подрібнює овочі, фрукти, цибулю, зелень, трави у своїй чудовій манері. Компактний, але в той же час готовий до роботи на рівні шеф-кухаря. Цей кухонний ніж виконає роботу з розбирання м'яса птиці, яловичини або баранини. Його лезо, довжина якого найчастіше становить від 10 до 15 см, створює красиві тонкі шматочки м'яса і ковзає зі спритністю м'ясника.

Швейцарський класичний ніж для стейка
Філе, соковита вирізка, піца або омлет. Стейковий ніж - ідеальний інструмент, щоб неймовірно легко та акуратно розправитися з кожною із цих страв. Досконала гострота робочої крайки з серейторною (хвилястою) заточкою легко ковзає по продукту. З цим швейцарським ножем ви пізнаєте всі тонкощі і мистецтво приготування, а також поїдання вишуканих стейків. Акуратно вписуючись в долоню, він граціозно ковзає як по м'ясних волокнах стейка, так і піці або пирогу, залишаючи вам насолодитися ароматом.

Швейцарський ніж для філетування
Ніж з таким лезом - винятковий для риби. Довгий, гладкий і загострений на кінці, він поєднує в собі безліч корисних переваг. В результаті роботи з цим філейним ножем виходять акуратні скибочки. Чудові філейні шматочки, які гарно виглядають на тарілці. Насолоджуйтеся свіжим лососем, тунцем або фореллю з охолодженим келишком білого, а швейцарські класичні ножі подбають про ваші вишукані страви.

Ніж Сантоку (Японський клинок)
Ніж Santoku - справжній японський універсал. Точний і з бездоганною увагою до деталей, він звично працює з суші і сашимі. Спеціальна форма і рифлене лезо нарізають тонкі шматочки розміром з аркуш паперу. Спеціальні повітряні кишені на бічній поверхні леза, завдяки чому навіть найжирніша риба або м'ясо миттєво відпадає з ножа. Цей ніж ідеально підходить для карпаччо з помідорів, огірків або грейпфрутів. Обожнювана форма ножа серед шеф-кухарів, адже за допомогою лише одного ножа можна впоратися з великою кількістю процесів і видів продуктів.
Кухонні ножі Японський клинок (Сантоку) >>

Швейцарський ніж для хліба
Свіжоспечений хліб з вершковим маслом, чіабатта з бальзамічною та оливковою олією, зерновий хліб з шинкою і сиром: у хліба дуже багато смачних приправ. Таким чином, інвестування в ніж, який знає, як впоратися з вашою щоденною ароматною випічкою, є ключовим. Створений для довговічності, хлібний ніж Вікторінокс розрізає товсті хрусткі кірки завдяки своїй хвилястій крайці без зайвих крихт. Крім того, що хлібобулочні вироби - це сфера діяльності цього клинка, випробуйте його також на гарбузі, і ви побачите, що не такий вже і вузькоспеціалізований цей ніж.

Обробний ніж з дуже широким лезом
Поєднуючи винятковий баланс з раціональною конструкцією, цей ніж міцний та особливо вдалий для обробки великогабаритних туш, таких як яловичина, ягня або індичка. Широке та до того ж ще й рифлене лезо збільшують поле можливостей при використанні цього ножа, адже ним зручно обробляти, нарізати, подрібнювати. Додаткова ширина надає лезу точність і потужність. Перевірте ці переваги, наприклад, на ананасі.

Швейцарський класичний ніж для обробки
Цей професійно створений обробний ніж має трохи менший розмір, ніж його дуже широка копія, тому краще підходить для компактніших туш, таких як цесарка або качка. Ідеально підходить для приготування обідів для невеликих компаній. Його ергономічне руків’я означає, що він дуже простий у використанні, а найбільш універсальна гладка крайка має вражаючу точність. Звичайно, цей вид ножа заробив свої кулінарні плюси за дивовижну нарізку м'яса, але цей адепт працює так само добре і на м'яких фруктах і овочах.

Кухонний ніж для чищення
Ніж для чищення овочів і фруктів об'єднує безліч функцій в найкомпактніший ніж в колекції кухонних інструментів. Маючи невелику вагу, він легко ковзає по різним фруктам і овочам. Виберіть хвилястий (серейтор) край леза для овочів з твердою або гладкою шкіркою, як то ківі, і гладку (Plain) крайку для цитрусових, груш і персиків. Використовуйте загострену форму кінчика, щоб видалити ядра і насіння. Також добре підходить для подрібнення трав і приготування закусок.

Ніж для помідорів і ковбаси
Успіх цього маленького ножа полягає в його контурах. Супергостре серейторное лезо дозволяє виконувати складні розрізи на найтонші скибочки. Наріжте помідори, зберігши їх гарний внутрішній малюнок серцевини. Акуратно наріжте салямі і ковбаски. Ви будете дивуватися, як ви жили без цього ножа. Хвилястий край леза також підходить для намазування масла, меду чи варення на свіжоспечений хліб.
Кухонні ножі томати / ковбаса >>

Кондитерський ніж
Якщо ви любите пекти, зробіть цю модель ножа своїм ідеальним інструментом. З довгим лезом і закругленою формою кінчика, він чудовий при використанні з будь-якою випічкою. Спритний і гострий, він легко нарізає будь-яку форму пісочного тіста або повітряний бісквіт. І щоб показати свою пристрасть до випічки, він легко змінює роль класичного ножа на чудовий шпатель для нанесення глазурі або крему. Гарному ножа все одно, чим займатися, тому кондитерський ніж вміло впорається також з хлібом і фруктами чи овочами з твердою шкіркою, такими як кавун.

Ніж Fibrox для лосося
Наріжте лосось, як професіонал, за допомогою цього ножа, призначеного винятково для цього завдання. Філе скибочок ніжної риби легко обробляється завдяки тонкому гнучкому лезу цього ножа. Рифлений край Salmon Knife запобігає розриву м'яса або його прилипанню до леза - гарантуючи, що у вас завжди буде ідеальний шматочок.

Кухонний ніж для фігурного різання
Зробіть вашу наступну звану вечерю незабутньою разом зі стравами, які виглядають занадто ідеально, щоб їх їсти. Shaping Knife - ідеальний інструмент для створення ефектних кулінарних презентацій. Тонке зігнуте лезо і ергономічна ручка забезпечують контроль, необхідний для створення хитромудрих малюнків, наприклад, вирізання троянд з редьки для овочевого асортименту або нарізка полуничних віял на фуршет. Тонкий, гострий клинок цього ножа ідеально підходить також для очищення грибів.

Якщо у вас ще залишилися питання щодо форми і функціональності швейцарських ножів Victorinox, фахівці нашого фірмового Інтернет-магазина дадуть вичерпну консультацію з підбору та використання.
