Ми працюємо 20-10-2025
У зв'язку з перебоями постачання електроенергії можливі затримки. Ми робимо все, щоб обробити та доставити ваші замовлення у максимально стислі строки.
Головна/ Статті /Ножі Victorinox відкривають свої секрети: ковані VS штамповані

Ножі Victorinox відкривають свої секрети: ковані VS штамповані

Багато хто думає, що під час вибору кухонного ножа краще зупинитися на кованому, ніж штампованому варіанті. Але чи так це насправді?

Забігаючи наперед, скажемо, що визначення «краще» не зовсім об'єктивне. В першу чергу, це питання смаку, а вже по-друге, знання того, для чого вам потрібен ніж. Фахівці Victorinox діляться своїми знаннями і секретами з виробництва побутових і професійних ножів, а отже і їх підбору.

кухонные ножи Victorinox

Кований або штампований ніж?

Розпочнемо, мабуть, з найголовнішого: чому ніж з кованим лезом має більшу вагу? Вся річ в тому, що кований клинок Victorinox містить у своєму складі більше вуглецю, роблячи сталь важчою, товщою і твердішою. Саме твердість сплаву поруч  з іншими факторами визначає, як довго ваш ніж буде залишатися гострим. Всі моделі, зібрані в професійній серії Forged викувані з суцільного шматка, тому ми спостерігаємо, як відбувається плавний перехід від леза до руків’я з вбудованою секцією, так званим хвостовиком. Це означає, що вашій руці складніше зісковзувати з руків’я на лезо, а також робить таку модель популярною завдяки ідеальному балансу ваги. Лінійка Forged (що в перекладі означає «кований») включає дві дуже популярні колекції: German Type і Grand Maitre.

кухонные ножи Victorinox

Як вишенька на торті, ви отримуєте гарний і навіть елегантний стиль в поєднанні з чудовою якістю. Хороший кований ніж шеф-кухаря - престижний і він надихає на кулінарну творчість. Це відображає радість, яку відчувають люди, які люблять готувати тільки з правильними інструментами. З очевидних причин, і коштувати ніж з кованим клинком буде дорожче.

З кованими розібралися. Тепер приступимо до штампованих лез. Інноваційне штамповане лезо від професійних ножівників Вікторінокс значно легше в порівнянні зі своїм кованим товаришем. В першу чергу, така якість як порівняно менша вага полегшує роботу з цими ножами, якщо вам потрібно орудувати інструментом протягом тривалого періоду часу.

кухонные ножи Victorinox

Вони легкі, а отже ваші зап'ястя менше втомлюються, тому не дивно, що професійні кухарі дійсно люблять їх. А оскільки сталь має трохи нижчий рівень твердості, її значно легше загострити після певного часу експлуатації. Якщо врахувати роки щоденної роботи на кухні, ці леза пропонують краще співвідношення ціни і якості.

кухонные ножи Victorinox

Також відзначимо, що для професійних потреб, коли фахівець протягом усього дня не розлучається з робочим інструментом, ніж зі штампованим лезом буде більш практичним вибором. Орудуючи кожен божий день кованим ножем, втома негайно дасть про себе знати. Виходячи з цієї логіки, професійні серії від торгової марки Вікторінокс, такі як Fibrox і Swibo, постачаються саме зі штампованими лезами високого класу, які за функціональними якостями анітрохи не поступаються своїм кованим родичам.

Руків’я: пластикове або дерев'яне? Яке краще?

Серед найбільш очевидних переваг ножів з пластиковими ручками виділимо безпеку для миття в посудомийній машині, що значно полегшує догляд за ними. До того ж пластиковий матеріал менше піддається природному зношуванню. Той факт, що полімерні матеріали не поглинають вологу, вбереже ваші інструменти від появи цвілі і мікробів, які просто обожнюють обрати собі місце в теплому і вологому середовищі.

кухонные ножи Victorinox

Ножі з дерев'яним руків’ям необхідно убезпечити від потрапляння в посудомийну машину, адже волога, тепло і хімічні речовини в посудомийній машині викликають перегрів, висихання або навіть розтріскування деревини. Але дерев'яна ручка забезпечує тепле, природне зчеплення, яке приємно відчувається в руці. Тому рекомендуємо вимити ніж вручну і відразу ретельно висушити. Корисно буде використовувати звичайну рослинну олію, наприклад, льняну, щоб оновити візуальні властивості натурального матеріалу.

кухонные ножи Victorinox

Тому підсумуємо щодо ручок: якщо ви обираєте ніж для комфортної роботи з приємними тактильними відчуттями та елегантною візуалізацією, тоді сміливо можете зупинятися на ножових інструментах з дерев'яними ручками. Але в разі підвищених очікувань, краще зверніть увагу на пластик. До того ж серія кованих ножів з елегантними ручками з поліоксиметилена нітрохи не поступається у вишуканості.

кухонные ножи Victorinox

Ідеальний хват - це також досить суб'єктивна характеристика, адже зручність визначається кожним власником по-різному. Компанія Victorinox як ніхто розуміє це і виготовляє руків’я різної форми, але при цьому незмінним залишається одне - всі вони ергономічні. Експерти безкінечно тестують різні форми і контури, які ідеально підходили б для кожної руки. Великий або маленький, елегантний або максимально продуктивний, важкий кований клинок або полегшений штампований ніж - кожен знайде найкращий кухонний інструмент саме для себе.

«Хто шукає, той завжди знайде», - говорить народна вікова мудрість. А пошуки зі всесвітньо відомим швейцарським брендом Victorinox обов'язково увінчаються успіхом. Кращі швейцарські ножі для ваших кулінарних звершень!

 

Поділитися:
Ми приймаємо