Фахівці Victorinox вирішили допомогти вам підібрати кухонні ножі, виходячи з ваших потреб та оптимальної функціональності для різних процесів на кухні.
Дзьобоподібні леза та рифлені, прямі різальні крайки та серейторні: для чого саме вони потрібні? Професійний розбір 11 різних основних кухонних інструментів Victorinox. Тому що одна справа - мати можливість вибирати з широкого асортименту кухонних ножів, але зовсім інша - точно знати, що вони все можуть робити, і деякі речі можуть вас здивувати. Ознайомтеся з порадами та отримайте максимум користі зі своїх кулінарних навичок.
Спеціалізація Kitchen – кухонний багатофункціональний ніж
Ключова інвестиція для будь-якої завантаженої кухні, цей працьовитий універсальний ніж може впоратися з подрібненням, нарізкою кубиками та скибочками всіх видів. Цей ніж впорається не лише з фруктами та овочами, а й із м'ясом, як професіонал. Від дрібної нарізки трав до нарізки печені, ніж досить компактний, але при цьому має можливості рівня шеф-кухаря і є справжнім універсалом.
Порада: Виїжджаєте з дому та вперше облаштовуєте власну кухню? Це той ніж, з якого вам слід розпочати.
Ніж для стейка - нарізає стейки та піцу
Який би вид м’яса для стейка ви не вибрали, ніж для стейка Victorinox стане вашим ідеальним помічником. Він зручно лягає у долоню та граціозно розрізає волокна, дозволяючи вам насолоджуватися смаком. Victorinox пропонує два типи ножів для стейків: з гладким та серейторним лезом. Справжні поціновувачі м'яса віддають перевагу гладкому лезу, щоб не порвати м'ясо. Однак серейторне лезо робить ніж більш універсальним – він також ідеально підходить для нарізки піци.
Порада: леза з серейторним заточуванням з легкістю впораються не тільки зі стейками та піцою, але також з випічкою, пирогами та кішами.
Філейний ніж – для бездоганної риби
Довге, тонке і трохи звужене лезо такого ножа досить гнучке, щоб спритно впоратися з безліччю рибних кісток. Результатом є чиста, ідеальна філе-страва, яка виглядає красиво на тарілці. Victorinox пропонує два розміри леза, 16 см та 20 см. Правило тут полягає в тому, щоб вибрати ніж, який приблизно на 5 см довший риби, яку ви філетуєте. Це означає, що лезо 16 см краще підходить для форелі або скумбрії, в той час як лезо 20 см ідеально підходить для риби середнього та великого розміру, такої як лосось чи сом.
Порада: довжина та гнучке лезо філейного ножа також роблять його гарним вибором для чищення апельсинів.
Ніж Сантоку – нічого не прилипає
Рифлений край і гладка різальна крайка леза роблять ніж Santoku надійним універсальним кухонним інструментом. Рифлені краї гарантують, що їжа не прилипне до леза під час різання, що робить нарізку будь-чого, від м'яса, риби, овочів до фруктів, легкою. Лезо з гладкою крайкою підходить для подрібнення, нарізки скибочками та кубиками.
Порада: Хоча лезо без рифлення може полегшити довгострокове заточування, ми рекомендуємо рифлене лезо, оскільки воно забезпечує легкість і точність будь-якого завдання з нарізання.
Ніж для хліба та випічки
Оскільки Victorinox спеціалізується на комбінуванні інструментів, ніж для хліба та випічки було розроблено для виконання всіх робіт, пов'язаних із випіканням на кухні. Лезо з серейторною крайкою не тільки дозволяє легко різати хліб, торти та тістечка, але і може використовуватися як лопатка для нанесення вершкового крему або глазурі на ваші делікатеси. Від закваски до чіабатти – гарний ніж для хліба має вирішальне значення.
Порада: вдома або на кухні кондитера, він однаково добре впорається з обробкою хліба та фруктів чи овочів із твердою шкіркою, таких як кавун.
Обробний ніж - не тільки для м'яса
Ніж для обробки м'яса - ще одна робоча конячка на кухні, яка може впоратися практично з усім, що потрапить на вашу обробну дошку. Він ідеально підходить і для більш компактних шматків, таких як курка чи качка. Для великих шматків м'яса рекомендовано надшироке лезо. Більш довгі леза також ідеально підходять для точного нарізання карпаччо, наприклад. Ніж для обробки м'яса також добре впорається з обробкою всіх видів фруктів і овочів, що робить його ще одним кухонним інструментом першої необхідності. Його ергономічна ручка робить його дуже простим у використанні, а гладко заточене лезо ріже з вражаючою точністю.
Порада: Можливо, він і заслужив свої кулінарні нагороди за обробку м'яса, але лезо однаково добре працює з м'якими фруктами та овочами.
Ніж для нарізки м'яса з широким лезом - для соковитих тонких скибочок
Поєднуючи винятковий баланс із продуманою структурою, цей ніж міцний і може відразу взятися за кулінарну справу. Він чудово підходить для нарізання великих шматків м'яса, таких як яловича вирізка, лопатка ягняти або індичка, завдяки своєму надширокому лезу, яке допомагає вам легко розрізати великі шматки м'яса.
Порада: Додаткова ширина надає цьому лезу точність та потужність. Якщо ви хочете нарізати без зусиль, візьміть версію цього леза з рифленим краєм.
Ніж для чищення овочів – маленький та маневрений
Найменший ніж на вашій кухні є багатофункціональним, він може нарізати, чистити, різати кубиками і вирізати серцевину. Вибирайте хвилясте лезо для фруктів з м'якоттю, таких як ківі або персики, щоб не пошкодити м'якоть. Пряме лезо добре підходить для цитрусових та груш. Також добре підходить для подрібнення зелені та приготування гарнірів. Для чищення овочів Victorinox пропонує три розміри лез: 6 см, 8 см і 10 см, що дозволяє вибрати найкраще лезо для поточного завдання.
Порада: версія із загостреною формою кінчика вдала для видалення серцевини з яблук або вирізання вічок у картоплі. Загострений кінчик ідеально підходить для точного різання, тому ви можете вивести свої навички прикрашання страв на новий рівень.
Столовий ніж для томатів
Успіх цього маленького леза полягає у його вигнутих контурах. Надгостре серейторне заточування такого ножа дозволяє робити складні розрізи на найтонших поверхнях. Нарізайте помідори, не роздавлюючи їх ніжні серцевини. Нарізайте салямі та фірмові ковбаски, не псуючи їх акуратну, точну форму. Ви дивуватиметеся, як жили без нього раніше.
Порада: серейторна крайка цього леза також ідеально підходить для намазування масла або джему на свіжоспечений хліб.
Ніж для лосося
Нарізайте лосося як професіонал цим ножем, розробленим спеціально для цього завдання. Філетування ніжної риби на скибочки – проста робота завдяки тонкому, гнучкому лезу цього ножа. Рифлений край запобігає розриву м'яса або прилипання до леза, гарантуючи, що у вас буде ідеальна скибочка щоразу.
Порада: довге, тонке та гнучке лезо цього ножа з рифленим краєм також робить його ідеальним для нарізання шинки або будь-яких інших продуктів, які ви нарізаєте скибочками.
Ніж для вирізання (карвінгу)
Ніж зі спеціалізацією Shaping - ідеальний інструмент для створення прикрас, які додадуть вашій страві додаткову родзинку. Тонке вигнуте лезо «Bird's Beak» («Пташиний дзьоб») та ергономічна ручка забезпечують необхідний контроль для створення хитромудрих дизайнів, незалежно від того, чи вирізаєте ви троянди з редиски для овочевого асорті або нарізаєте полуничні віяла для бранчу. Перетворіть свою трапезу на подію.
Порада: тонке та гостре лезо цього ножа також ідеально підходить для чищення та зняття шкірки з грибів.